De eerste dag !

Voor het eerst van mijn leven in een vliegtuig is toch wel heel erg spannend! Ik heb altijd gezegd dat ik nooit zou durven vliegen, maar ja, als je vriend een groot Amerika fan is, levert dat een klein probleempje op.. Dus we gaan de stap toch maar wagen. Aangezien we op maandagochtend vroeg vliegen, boekt RJ een hotel vlakbij het vliegveld…….denkt hij… Eenmaal daar aangekomen, bijna middernacht, blijkt dat het geboekte hotel weliswaar dezelfde naam heeft, maar midden in het centrum ligt. Door de hulp van de vriendelijke dame achter de balie, wordt het probleem verholpen en krijgen we een kamer met zicht op die enge vliegtuigen. Heerlijk voor een goede nachtrust….

Maandagochtend is het dan zover, we vertrekken vanaf Brussel. Bij de douane blijkt dat ik gewoon door mag lopen en RJ uitgekozen is voor een full screening, RJ baalt en ik sta lachend op hem te wachten, laten we het maar beginnersgeluk noemen ;-). Tijdens het wachten word ik aangesproken door een politie agent….er gaan allerlei gedachtes door mij heen.. waar heb ik mijn koffer alleen gelaten, wat heb ik er in gedaan dat toch niet mee mag.. Maar nee, het blijkt dat ze iemand nodig hebben om te helpen met de training voor de drugshonden en laat ik nou kennelijk de aangewezen persoon zijn om een zakje heroïne mee te nemen. Hond doet het goed en de heroïne moet ik weer inleveren. Erg grappige ervaring EN het zorgt voor afleiding.

20140922_092121  20140922_093342  20140922_093407

Als we uiteindelijk zitten, blijkt dat we oponthoud hebben door een technisch mankement, niet echt een geruststelling!! Anderhalf uur later dan gepland, gaan we uiteindelijk de lucht in, tijd zat dus om alle doemscenario’s uitgebreid de revue te laten passeren. Maar als we na een lange vlucht landen op Newark (wat een uitzicht op Manhattan tijdens de landing!) kan ik gerust ademhalen. Nee, landen en opstijgen, wordt niet mijn favoriet, ja, turbulentie vind ik doodeng en de hand van RJ vertoont wat blauwe plekken, maar….daartussen in is het reuze mee gevallen! Iets met ‘men lijdt meer van het lijden dat men vreest….’

20140922_133745  20140922_124622  20140922_131757

20140922_131941  20140922_131959

Rj is gepokt en gemazeld dus in no time zitten we in de huurauto (hoog en zwart met veel knopjes, meer info is bij mij niet te krijgen;-)) en gaan we op weg. RJ is dolblij dat hij zijn favoriete vakantieland kan laten zien, wordt helemaal gelukkig van alle typische Amerikaanse dingen die hij ziet en ik kijk mijn ogen uit. We rijden langs motels met liqour store erbij en ik verwacht elk moment Horatio met de rest van zijn csi team te zien. We stoppen onderweg nog even bij een Starbucks, voor een hoognodige dosis cafeïne en plakje cake voor RJ.

 

IMG_20140922_212207127  20140922_152312  IMG_20140922_212254033_HDR

We rijden naar Philadelphia en bekijken daar de Indepence Hall waar de onafhankelijkheidsverklaring is getekend en de Liberty Bell.

IMG_20140922_221240825_HDR IMG_20140922_221308003 IMG_20140922_222410093

IMG_20140922_221830213_HDR IMG_20140922_221731300_HDR 20140922_161346

Hierna snel weer verder naar een mall in een staat waar je geen belasting hoeft te betalen en we een bestelling ophalen in de Apple store.

IMG_20140922_231708630 20140922_170720

Na hier twee uur rondgestruind te hebben (mijn God, wat zijn die centra groot!), wil RJ naar de Outback, een bekende keten in de US waar je heerlijke steaks kunt krijgen. Het laatste stukje van de auto naar de ingang rent hij bijna. De bediening in Amerika is ongekend vriendelijk, ze doen alsof ze je beste vrienden zijn. Hellooooo!!!! How are yoooouuuu!!!! Nice to meet yooooouuuu!! Even wennen na alle Nederlandse nuchterheid, maar wel erg leuk. En eerlijk is eerlijk, het eten bij Outback  is ontzettend lekker, met de ahi tuna vooraf als absolute topper wat mij betreft! We zitten inmiddels met de wallen op de knieën vanwege het tijdsverschil.

20140922_191754  20140922_194233

Maar….een nadeel van de US heb ik wel al ontdekt… Wat is het idee toch achter die akelige toiletten?? Genoeg ruimte aan voor- en zijkant om met de hele menigte een goed gesprek te houden tijdens.. en bij de deuren kieren die groot genoeg zijn om een genoeglijke blik te werpen op wat er binnen in het toilet afspeelt! Vast heel sociaal, maar voor mij niet perse noodzakelijk bij dit soort gelegenheden.

Het is tien uur ‘s avonds als we uiteindelijk bij ons appartement in Washington aankomen waar we de komende twee nachten zullen slapen. In plaats van een hotel, hebben we, na goede verhalen van Sanne, gekozen voor airbnb. Een concept waar mensen hun huis aanbieden als zij voor werk bv weg zijn. Het appartement is erg goed verzorgd en heeft een uitstekend bed, niet onbelangrijk na zo’n lange dag. Airbnb is dus zeker aan te raden en ze hebben aanbod wereldwijd. Hier de link naar ons appartement.

20140922_220614

Voor de mensen van het forum .. ik voel het virus al stromen!!

32 thoughts on “De eerste dag !

 1. hahaha wat een heerlijk verslag….sorry RJ maar je hebt een zeer waardige opvolgster gevonden wat mij betreft!! Heerlijk dat je het zo leuk vind en die toiletten wennen op den duur echt wel….uuuuhhh ok eerlijk zijn dan…NOT!!
  Geniet van jullie reis!!
  Liefs, Saskia

  Like

 2. Geweldig! Verheug me op de volgende dag. Enne.. die toiletten, die hebben ze in Canada ook. Eigenlijk alleen een balkje voor de ogen, zodat je onherkenbaar bent. Veel plezier allebei!

  Like

 3. vooral je laatste zin hahahahaha…leukk..geniet er samen maar van en je hebt de beste reisleider die je maar kan wensen…veel plezier samen

  Like

 4. Wat onzettend leuk om een verslag te lezen door de ogen van iemand die nog niet bekend is met de Amerikaanse gewoonten. De eerste hobbel is goed gegaan…. De reis er naar toe! Vanaf nu kan het alleen maar leuker worden. Ik zou RJ even vragen om bij CVS langs te gaan voor medicijnen tegen het virus. Oh nee sorry dat bestaat niet, je wordt gewoon besmet. Veel plezier in Washington en geniet van alle indrukken.

  Like

 5. Let it flow 🙂

  Zo grappig om jouw eerste Amerika-ervaringen te lezen. Jij moet eens een goede boom opzetten met Albert over die toiletten daar. Die kan er een boek over schrijven. Dikke stress als hij de bruine beer uit moet laten steeds.

  Like

 6. Erg leuk om weer eens een verslag te lezen van RJ’s Amerikareizen, en dan ook nog geschreven met een frisse blik van een newbee. Ik zou zeggen; “ga zo door”, zowel met de ontdekking van Amerika als met dit leuke verslag. (En vertel RJ maar dat ik over 1½ ook weer aan de Ahi Tuna mag zitten, maar dan in Las Vegas 🙂 )

  Like

 7. Hoi Caroline ( naamgenootje ),
  je schrijft ( bijna….. ) net zo leuk je USA blog als Agnes het altijd deed. Ik heb ook nog nooit gevlogen en ben ook nog nooit in the USA geweest. Daardoor waardeer je het des te meer… right?! Ik heb jou nog niet in levende lijve ontmoet, maar dat komt nog wel. Geniet ervan samen, zal wel lukken xxxx

  Like

 8. Hiep, hiep, hiep…ze hebben een Jeep! En als je uitgeleide wordt gedaan door zo’n knappert van de Brusselse Gendarmerie dan zit het met de rest van de reis ook wel snor. Enjoy!

  Like

 9. Hallo Caroline! Wat leuk dat je een reisverslag maakt!!!!
  Oh leuk dat het virus al komt…ja, raar hè die wc’s , voordeel is dan wel weer dat het er vaak heel veel zijn, en om enige privacy te hebben kies ik er een uit, waar links en rechts niemand is, maarja dat geeft geen garantie, haha.

  Heel veel plezier daar!!!

  Groetjes Sylvia

  Like

 10. Geweldig. Weer een USA fan erbij. T ziet er weer allemaal goed uit. Over Airbnb zijn voor en nadelen. Maar dat is niet belangrijk nu. Lekker geniet, eten en shoppen. Er valt nog meer dan genoeg te zien. by the way RJ, laat je steekjes vallen. Hahahahah

  Like

 11. Ahh, wat heerlijk om toch een blog te kunnen lezen…RJ had al te kennen gegeven hiermee in zeer afgeslankte versie te willen doorgaan. Dit overtreft mijn verwachtingen. Genoten van je schrijfstijl. Wat gezellig…Ik zat er helemaal in..
  dikke kus en nog veel plezier saampjes. ❤

  Like

 12. Hé Caroline, wat ontzettend leuk dat je blog bij houdt. Het leest echt heerlijk weg, echt schrijftalent. Zo te lezen zal dit tripje nog wel eens vervolg hebben en ben je al een beetje besmet. Heel veel plezier samen, RJ helemaal in zijn element om jou De VS te laten, hij straalt op alle foto’s. Enjoy!!

  Like

 13. Hahaha Caroline, ik heb zo hartelijk moeten lachen om je verhaal. Je schrijft erg leuk!! Ik kon zo met je meeleven. Super dat je het gewaagd hebt om gelijk zo ver te vliegen. Vliegen is ook niet mijn hobby en ik herken je gevoel bij turbulentie. Maar ik doe het toch om in Amerika te komen. Zo’n super land.
  Petje af voor wat jullie nog gedaan hebben na aankomst. Ik weet niet of ik daar nog puf voor zou hebben. Maar de afsluiting in Outback is super!! Ik ben helemaal jaloers!

  Like

 14. Het vliegen is dus wel meegevallen begrijp ik en dus zal het niet bij dit ene tripje blijven denk ik.Enne dat van de toiletten ben ik roerend met je eens hoor. Super dat jullie toch een blog schrijven. Ik maak ook vaak blogs en het is altijd leuk om het later weer terug te lezen want je blijkt toch vaak te vergeten wat je allemaal onderneemt op zo’n vakantie.
  Have fun!

  Like

 15. Nou al met al toch meegevallen😉 heerlijke eerste dag en RJ is natuurlijk een USA expert dus krijg je ook alles te zien.
  Lekker genieten van deze trip!
  Gr.Yvonne

  Like

 16. Wat leuk Caroline dat je een blog bijhoudt. Erg leuk om ervaringen van een newbie te lezen en je hebt direct al leuke dingen meegemaakt. Volgens mij stond RJ te popelen om je alles te laten zien. Die wc’s heb je helemaal gelijk maar het voordeel is wel dat ze bijna allemaal papieren toilet seats hebben daar kunnen ze in Nederland nog wat van leren. Ben erg benieuwd wat jullie nog meer gaan beleven, veel plezier.

  Like

 17. Ah wat heerlijk, genoot altijd zo van de blogs van Robert Jan, wat leuk dat jij het nu overneemt! En superleuk om te lezen hoe iemand zijn eerste vlucht en trip naar de US ondergaat. Veel plezier daar!

  Like

 18. Geweldig ! Zoveel op 1 dag ! Je hebt heel wat in te halen geloof ik caroline 😉
  Wel heel leuk om te lezen en super foto’s ter illustratie ! Een natuurtalent
  ooit zal ik het met eigen ogen zien wat jij allemaal beschrijft , ben benieuwd naar morgen

  Slaap lekker en rust goed uit voor morgen

  Like

 19. Leuk om je blog te lezen en te zien dat ook jij besmet raakt met het virus. Heb altijd enorm genoten van de schrijfstijl van RJ maar ook jij leest lekker weg.
  Geniet maar van al het mooie wat je ziet en sla vooral alles op je hardeschijf op.

  Have fun and………..Life’s good !

  Like

 20. Wat een leuk verslag, leest lekker weg. Het stijgen en landen neemt slechts een heel klein deel van de reis in beslag dus dat vliegen gaat wel goed komen. Gelukkig heb ik een medestander gevonden in het Amerikaanse toilet misère. Ik ga dus absoluut niet naar zo’n toilet, vreselijk al die kieren en gaten aan alle kanten. Jullie hebben al veel gezien, en zeker lekker gegeten. Geniet er lekker van met z’n tweeën.

  Gr. Ronald.

  Like

 21. Leuk dat er toch een verslag wordt bij gehouden. Rj je hebt een waardige opvolger. Ik ga lekker mee lezen. En al besmet met het virus na 1 dag 🙂 pas op het is hardnekkig.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s